Yahoo Web Search

Search results

  1. Planul individual terestru alternează cu cel universal cosmic. În plan prozodic, se remarcă structura clasică, cu strofe de tip catren, cu măsura scurtă de 7-8 silabe, rima încrucișată ...

  2. Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici; n. 15 ianuarie 1850, Botoșani, Moldova – d. 15 iunie 1889, București, România) a fost un poet, prozator și jurnalist român, considerat, în general, ca fiind cea mai cunoscută și influentă personalitate din literatura română. [9]

  3. Una dintre cele mai celebre poezii ale sale, „Luceafărul”, este o epopee lirică de o complexitate și profunzime rar întâlnite, în care se împletesc mitul, filosofia și psihologia. Totuși există și alte texte mai puțin cunoscute ale poetului național.

  4. ro.wikipedia.org › wiki › LuceafărulLuceafărul - Wikipedia

    „Luceafărul” este una dintre cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu, începută încă din 1873, dar scrisă și finisată de-a lungul multor ani până la publicarea sa în aprilie 1883 în Almanahul societății studențești România Jună din Viena.

  5. Considerat una dintre capodoperele literaturii române, Luceafărul lui Mihai Eminescu este un poem filosofic ce explorează tema iubirii imposibile și a relației dintre om și divinitate.

  6. Mar 27, 2023 · Ca jurnalist, Eminescu a abordat teme variate, de la politica internă și externă, la cultură și știință. Articolele sale au constituit un adevărat crez național, pledând pentru păstrarea și promovarea valorilor și tradițiilor românești în contextul european.

  7. People also ask

  8. Jun 15, 2024 · În data de 15 iunie 1889 a încetat din viață, la doar 39 de ani, Luceafărul poeziei românești, poetul Mihai Eminescu. Născut Mihail Eminovici, poetul este considerat cel mai important reprezentant al literaturii din România.

  1. People also search for