Options For Everyone. Shop ION At The Gear4Music Online Superstore. We Have You Covered. Enjoy Fast & Stress Free Delivery To Your Doorstep
Information:
Search results
Dec 19, 2020 · În povestea sa, Ion Agârbiceanu povestește întâmplări din viața unei femei strivite de nedreptatea socială de la începutul secolului XX. Până la moartea ultimului copil, ea nu disperă, își păstrează demnitatea, trăiește în suferință și tăcere, știind că are un rost în viață.
Sep 14, 2020 · Cei mai mari mergeau pe coasta săniușului, unde în zi de duminică sau de sărbătoare mergeau și flăcăi cu sănii mari. Într-una din zile, Vasilică și Niculiță, tovarăși și vecini primesc învoire de la părinți să meargă și ei pe coastă.
- (6)
Jun 5, 2020 · Fefeleaga-rezumat. În fiecare dimineață, Maria, poreclită Fefeleaga pornește cu calul său Bator să încarce coșărcile cu pietre din care oamenii scot aur, fiind plătită cu 10 cruceri de povară. Pe vremea când trăia soțul său Dinu, o ducea mai bine căci muncea și acesta. Lucra la baie, unde sfredelea stânca.
- (19)
May 28, 2017 · Ana Blandiana l-a descoperit odata într-un autobuz supraaglomerat, în care oamenii se striveau unii pe altii. Era cu sotia pe care o apara de cei care îl împingeau facându-l sa se clatine. Cu ochii în lacrimi, poetei îi venea sa strige: „Este Ion Agârbiceanu!” … Si daca ar fi strigat, ar fi fost tot zadarnic …
May 17, 2021 · Chişinău : Litera, 1997. – 368 p. Nuvela lui Ion Agârbiceanu – Fefeleaga, publicată în 1906, pornește, într-adevăr, de la o femeie reală, care a trăit printre buciumani, la poalele Detunatei. Fefeleaga lui Agârbiceanu era o femeie simplă. Singurul ei ajutor era calul ei, Bator.
Ion Agârbiceanu (n. 12 septembrie 1882 , Cenade , Comitatul Alba de Jos , Austro-Ungaria – d. 28 mai 1963 , Cluj , România ) a fost un scriitor , ziarist și prozator român , adept al sămănătorismului , parlamentar, academician , canonic și protopop unit al Clujului .
Dec 13, 2011 · Romanul lui Ion Agarbiceanu se remarca prin soliditate si substantialitate exemplara, cu respectul logicii interioare a constructiei, determinata de ideea purificarii erosului carnal. Eroul, prin evolutia si profunzimea finala a personalitatii sale, trece mai intai prin conflict cu rigorile formatiei absurde, o forma de ipocrizie stearpa.