Yahoo Web Search

Search results

  1. Dec 17, 2020 · Nici n-o putea cunoaște oamenii dacă era mort la casă decât după de pe două lucruri: întâi, că, două-trei zile înainte de moartea vreunui copil, Bator sta legat de pociumb, ronțăind ogrinji, și a doua că, după înmormântare, Fefeleaga pornea cu noaptea-n cap, cu calul de căpăstru, pe ulițele satului.

  2. Sep 14, 2020 · După ce-i ceartă și-i amenință că nu vor mai călca pe coasta săniușului le dă să mănânce bulzi de mămăligă cu brânză. Ajuns acasă, Niculiță adoarme de îndată, bucuros la gândul că a doua zi va merge din nou cu Vasilică la săniuș.

    • (6)
  3. Doua rezumate scurt ale cartii "Fefeleaga" scrisă de scriitorul român Ion Agârbiceanu si publicata de acesta in anul 1908. Rezumat la celebra povestire "Fefeleaga" in care este vorba despre o femeie pe nume Maria dar care dupa moartea sotului este poreclita Fefeleaga.

  4. Ion Agârbiceanu (n. 12 septembrie 1882, Cenade, Comitatul Alba de Jos, Austro-Ungaria – d. 28 mai 1963, Cluj, România) a fost un scriitor, ziarist și prozator român, adept al sămănătorismului, parlamentar, academician, canonic și protopop unit al Clujului. A fost tatăl fizicianului Ion I. Agârbiceanu.

  5. 10 lucruri pe care nu le ştiai despre… Ion Agârbiceanu (n. 12 septembrie 1882, Cenade, comitatul Alba de Jos — d. 28 mai 1963, Cluj) 1. A fost fiu de pădurari înstăriţi, din Agârbiciu, un sat în partea de nord a județului Sibiu, în Podișul Târnavelor. 2. A fost al doilea copil din cei opt ai familiei. 3. A avut religia catolică. 4.

  6. Aflat în refugiu la Roman în 1917, Ion Agârbiceanu a fost evacuat în Rusia țaristă, unde a nutrit cele mai serioase intenții din lume să emigreze în Lumea Nouă, împreună cu familia ce avea patru copii în vârstă de sub zece ani. Capul familiei pregătise deja fotografiile necesare pentru pașapoarte și avea gândul temerar de a ...

  7. Arhanghelii (având ca subtitlu Roman din viața românilor ardeleni) este titlul unui roman scris de Ion Agârbiceanu în perioada în care a fost preot paroh la Biserica Sfântul Nicolae din Orlat. Romanul a apărut mai întâi în anul 1913 ca foileton în revista Luceafărul și a fost publicat apoi în volum la Sibiu în 1914 .

  1. People also search for