Yahoo Web Search

Search results

  1. În gramatica limbii române, se scrie s-a cu cratimă atunci când ne referim la un verb și poate fi completat cu „el” sau „ea”. Ex. (el/ea) S-a dus. Sa fără cratimă este un cuvânt care se scrie atunci când ne referim la „a lui” sau „a ei”. Ex. Aceasta este cartea sa. (lui / ei)

  2. Sep 2, 2015 · 50 de exemple cu ortogramele „s-a și sa”. Explicații pentru ortogramele „s-a” și „sa” le găsiți aici. 1. S-a dus la piață să cumpere legume și fructe. 2. Nu s-a mai văzut cu prietena sa deoarece era prea târziu. 3. Pisica sa s-a cățărat într-un copac și nu mai poate coborî.

  3. Google's service, offered free of charge, instantly translates words, phrases, and web pages between English and over 100 other languages.

  4. Apr 25, 2019 · Cum și când se scrie sa sau s-a? “Sase scrie sa atunci când poate fi înlocuit cu “a lui / ei”. Ex: camera sa (camera lui/ei), mama sa (mama lui/ei), hârtia sa (hârtia lui/ei).

    • Cum Se Scrie corect S-A Sau SA
    • Cum Se Scrie corect s-au Ori Sau
    • Când Se Folosește Cratima

    S-a scris cu cratimă, dar și sa scris legat sunt variante corecte, în funcție însă de situație. Se scrie s-a cu cratimă: 1. când se referă la alăturarea pronumelui reflexiv „s” și „a”, de la verbul auxiliar. Așadar, cratima are rolul de a separa două părți de vorbire diferite ( s – pronume reflexiv și a – verb auxiliar) 2. Ex: El s-a dus la piață. ...

    Același lucru este valabil și în cazul s-au și sau. Ambele variante sunt corecte, dacă sunt folosite coresunzător. Regula de scriere pentru aceste ortograme este foarte simplă. Se scrie s-au cu cratimă: 1. când „s” este un pronume neaccentuat și „au” este un verb auxiliar. În acest caz nu poate fi înlocuit cu ori sau fie. 2. Ex.: S-au dus la mare. ...

    Cratima este semnul ortografic care are cele mai multe funcții din limba română. Are caracter permanent (exemple: s-a dus, ți-l dă, du-o, las-o, de-a dreptul), dar și accidental (exemple: de-abia, de abia; n-am – nu am). Cratima leagă: 1. Cuvinte pronunțate fără pauză; anumite prefixe pe baza derivatului, unele interjecții identice, repetate accide...

  5. Mi s-a este forma corectă și folosită în limba română. Aceasta reprezintă o construcție reflexivă și pasivă a verbului "a se" însoțit de pronumele reflexiv "mi," care indică acțiunea care i s-a întâmplat sau i s-a făcut cuiva.

  6. Folosim s-a atunci când urmează o acțiune, această construcție fiind formată din pronumele reflexiv „s” + „a” care vine de la verbul auxiliar „a avea”, formând timpul perfect compus. Exemplu: S-a dus să cumpere alimente pentru bunica lui.

  1. People also search for