Yahoo Web Search

Search results

  1. În gramatica limbii române, se scrie s-a cu cratimă atunci când ne referim la un verb și poate fi completat cu „el” sau „ea”. Ex. (el/ea) S-a dus. Sa fără cratimă este un cuvânt care se scrie atunci când ne referim la „a lui” sau „a ei”. Ex. Aceasta este cartea sa. (lui / ei)

  2. Sep 2, 2015 · 50 de exemple cu ortogramele „s-a și sa”. Explicații pentru ortogramele „s-a” și „sa” le găsiți aici. 1. S-a dus la piață să cumpere legume și fructe. 2. Nu s-a mai văzut cu prietena sa deoarece era prea târziu. 3. Pisica sa s-a cățărat într-un copac și nu mai poate coborî.

  3. Folosim sa atunci când reprezintă un pronume posesiv și poate fi înlocuit cu „a lui/ei”. Folosim s-a atunci când urmează o acțiune, această construcție fiind formată din pronumele reflexiv „s” + „a” care vine de la verbul auxiliar „a avea”, formând timpul perfect compus.

  4. Apr 25, 2019 · Cum și când se scrie sa sau s-a? “Sase scrie sa atunci când poate fi înlocuit cu “a lui / ei”. Ex: camera sa (camera lui/ei), mama sa (mama lui/ei), hârtia sa (hârtia lui/ei). “S-a” se scrie s-a atunci când poate fi completat cu el / ea. Ex: s-a dus (el/ea s-a dus), s-a îmbolnavit (el/ea s-a îmbolnavit), s-a rătăcit (el ...

  5. Google's service, offered free of charge, instantly translates words, phrases, and web pages between English and over 100 other languages.

  6. May 25, 2023 · Forma s-a se folosește atunci când urmează o acțiune şi se scrie astfel atunci când poate fi completat cu el/ea. S-a este o construcție formată din pronumele reflexiv „s” și verbul auxiliar „a avea” la timpul perfect compus.

  7. Mi s-a este forma corectă și folosită în limba română. Aceasta reprezintă o construcție reflexivă și pasivă a verbului "a se" însoțit de pronumele reflexiv "mi," care indică acțiunea care i s-a întâmplat sau i s-a făcut cuiva.

  1. People also search for